Adana'da Gastronomi Zirvesi: Ünlü Şefler ve ATÜ’lü Öğrenciler Mutfakta Buluştu
ATÜ ve Yüreğir Belediyesi’nden Lezzet Dolu İş Birliği
Adana’da Ünlü Şeflerle Bilim ve Lezzet Aynı Sofrada
Somer Sivrioğlu ve Türev Uludağ ATÜ Öğrencileriyle Buluştu
Gastronomi Zirvesinde Adana Kebabı Rüzgarı Esti
Adana’da Bilim, Eğitim ve Lezzet Bir Araya Geldi
Adana, gastronomi dünyasının yıldızlarını bir araya getiren özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) ile Yüreğir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen “Bilim, Eğitim ve Gastronomi İçin Güç Birliği” projesinin tanıtımı, Yüreğir Gastronomi Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Etkinlik, akademi ile mutfak sanatlarını buluşturan örnek bir proje olarak dikkat çekti.
ÜNLÜ ŞEFLER ATÜ’LÜ ÖĞRENCİLERLE AYNI MUTFAKTA

Türkiye’nin tanınmış şeflerinden Somer Sivrioğlu ve Türev Uludağ, programın onur konukları olarak etkinlikte yer aldı.
Projenin tanıtım törenine; ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, üniversite dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Etkinliğin en dikkat çekici anı ise, ATÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin, ünlü şeflerle birlikte önlüklerini giydiği sembolik buluşma oldu.
Teorinin pratiğe dönüştüğü bu özel anda öğrenciler, profesyonel mutfak deneyimi yaşarken şeflerle birlikte çalışmanın heyecanını yaşadı.
ATEŞLE BULUŞAN LEZZET: ADANA KEBABI

Programın sonunda şefler, protokol üyeleri ve öğrenciler Yüreğir Gastronomi Merkezi bahçesinde kurulan mangalın başına geçti.
Usta şeflerin yönetiminde Adana kebabı ateşle buluşurken, katılımcılar hem geleneksel lezzetleri tattı hem de Adana mutfağının kültürel zenginliğini paylaştı.
ADANA GASTRONOMİSİNE KATKI SUNACAK PROJE
“Bilim, Eğitim ve Gastronomi İçin Güç Birliği” projesiyle, öğrencilere uluslararası standartlarda gastronomi eğitimi verilmesi ve Adana’nın köklü mutfak kültürünün daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.
Proje; hem akademik bilgiyle sahadaki uygulamayı birleştirerek genç şeflere yeni ufuklar kazandırmayı hem de Adana’nın gastronomi turizmini güçlendirmeyi amaçlıyor.