Necip Taşkın: “Atamalarda liyakat esas alınmalıdır.”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, sağlık teşkilatlarına yapılan sözleşmeli idareci atamalarında parti ve sendika refaranslarına göre atama yapılmasının yanlış olduğunu belirterek, atamalarda liyakatin esas alınması gerektiğini söyledi.

Ceyhan’da İtfaiye Haftası Etkinlikleri düzenlendi…

25 Eylül - 1 Ekim arasında kutlanan " İtfaiye Haftası " İlçemiz Cumhuriyet İlkokulunda Adana Büyük Şehir Belediyesi Ceyhan İtfaiye Müdürlüğü'nün katılımıyla kutlandı. Ceyhan İtfaiye Müdürlüğü ekipleri öğrencilere uygulamalı olarak yangın güvenliğini bilincini artıracak sözlü ve görsel eğitim verdiler.

Güler Sabancı, Japonya’nın En Köklü Nişanlarından Biri Olan Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı’na Layık Görülen İlk Türk Kadın Oldu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılında, Japonya Hükümeti tarafından “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı”ile onurlandırıldı.

Seyhan Kaymakamı İnci Çgc’de

Adana’nın merkez Seyhan ilçe Kaymakamı Ekrem İnci, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, hem ilçe hem de kente dair fikirlerini paylaşırken, “Adana çok önemli bir kent. Dünyanın sayalı kentlerinden demek abartı olmaz. Ancak, gerek ekonomik ve gerekse sosyal anlamda gelecekte önemini daha da artıracak” dedi.

Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube Ortak Eylemi: Sağlık Çalışanları 29 Haftadır Vergide Adalet İstiyor!

Adana Tabip Odası ve SES Adana Şube'nin öncülüğünde, sağlık çalışanları 29 haftadır "Vergide Adalet" talebiyle eylemlerine devam ediyor. Bugün, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü, Adana'daki sağlık merkezleri önünde gerçekleştirilen eylemde açıklamayı SES Adana Şube Eş Başkanı Erol Eren yaptı. Eylemde, özellikle Sayıştay’ın raporuna dayanarak kamu kaynaklarının adaletsiz ve usulsüz harcanmasına dikkat çekildi. Erol Eren, sağlık çalışanlarının haklı taleplerini dile getirerek, hükümetin vergi politikalarını sert bir dille eleştirdi.

YÖK'ten Çukurova Üniversitesi’ne "Engelsiz Üniversite" Ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  tarafından Çukurova Üniversitesine verilen "Engelsiz Üniversite Ödülleri", Üniversitesi Senatosunda Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş’in katımıyla ilgili birim sorumlularına teslim edildi.

Eğitim Gücü Sendikası Adana Şube Başkanı Fırat Aksu: “Yarı Zamanlı Çalışma Sistemi (İUP) Eğitimde Ciddi Aksaklıklara Neden Oluyor”

Eğitim Gücü Sendikası Adana Şube Başkanı Fırat Aksu:” Sendika olarak, okullarda personel ihtiyacı çağrımız yerini buldu, ancak bu defa bu personellerin nasıl çalışacağı ve ne kadar maaş alacağı ile ilgili soru işaretleri var.” dedi.

Türkiye'nin İlk Yüksek Teknoloji Vakum Pompaları Adana'da Üretilmeye Başlandı

Çukurova Üniversitesi Teknokent bünyesinde kurulan Hillteknosis Firması Türkiye'nin ilk yüksek teknoloji vakum pompasının üretimine başladı. Firma sahibi Fatih Büker, başta sanayi sektörü olmak üzere birçok alanda kullanılan vakum pompalarının tamamının ithal edildiğini vurgulayarak "Amacımız bu sektördeki ithalat bağımlılığını ortadan kaldırıp, dövizin ülkemizde kalmasını sağlamaktır" dedi.

MPF Adayı Malkoç’tan çarpıcı açıklamalar

Modern Pentatlon Federasyon (MPF) Nesibe Malkoç,  Federasyon seçimlerine usulsüz müdahalelerin yapıldığını iddia etti. ''Delegeler tehdit edildi, zorla imza attırıldı!'' dedi.

Pozantı Zabıtasından Ruhsat ve Fırın Denetimi

Pozantı Belediyesine bağlı zabıta ekipleri vatandaşların sağlıklı ve kaliteli bir hizmet alması için fırın denetimlerine ara vermeden devam ederken tüm işyerlerinde de ruhsat denetimi gerçekleştirdi.

Başkan Boltaç’tan Hayvanlar İçin Sürdürülebilir Rehabilitasyon Modeli Müjdesi

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak, çıkan sokak hayvanları yasası kapsamında istifleme değil, uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istediğini belirtti. Ayrıca, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne şartlı bağışta bulunmak için tüm Tarsusluları desteğe davet etti.

ASKON'da Bayrak Değişimi...

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep ÇALIŞKAN, bayrağı AbdulvahapBİLGE'ye teslim etti.

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde Yer Aldı

Elsevier ve Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı. Çukurova Üniversitesi listede, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 23, “Yıllık Etki” kategorisinde ise 16 akademisyeniyle yer aldı.

Yumurtalık’ta temiz çevre, sürdürülebilir gelecek hareketi

Yumurtalık ilçesinde Dünya Çevre Günü kapsamında hareketli bir o kadar da önemli saatler yaşandı. Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok’un da katıldığı etkinlik kapsamında Yumurtalık sahilleri temizlik gönüllüleriyle doldu taştı.

TÜRK İŞ İNSANININ UKRAYNA YATIRIMI ZORLA ELİNDEN ALINDI

Kiev’de yaşanan olayda Türk iş insanı Mesut Doğan, milyonlarca dolarlık yatırımını kaybederek adalet arayışına girdi.

* Ceyhan'da Müteahhitler Birliği'nde Değişim: Yeni Başkan Yusuf Erdoğan

270 Üyesi Bulunan Ceyhan Müteahhitler Birliği Olağan Kongresi gerçekleşti. Tek adayın olduğu kongrede Müteahhit Yusuf Erdoğan Başkan seçildi.

Yüreğir’de ‘19 Eylül Gaziler Günü’ Anma Programı

‘19 Eylül Gaziler Günü’ münasebetiyle Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı koordinesinde, gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Ç.Ü.Diş Hekimliği Mezunları dernek çatısı altında buluşuyor

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Diş Hekimliği Mezunları Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a Verilen Siyasi Yasak Kararına: Gazeteci İsmail Saymaz'dan Tepki

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın 25 aylık hapis cezası onandı. 16 Mayıs 2024 tarihinde yargılandığı davada 25 ay hapis cezası alan Aydar'ın dosyası, 16 Temmuz'da Bölge Adliye Mahkemesi'ne gitmişti ve karar bugün kesinleşti. Kararın ardından Aydar'a siyasi yasak getirildi.

Asım’ın Nesli TEKNOFEST Gençliği: Mustafa Furkan Ürün’den Adanalılara Çağrı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST, 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecek. Birlik Vakfı Genç Birlik Adana Şube Başkanı Mustafa Furkan Ürün, bu büyük etkinliğin Adana’ya ve gençlere sağlayacağı katkıları vurgulayarak tüm vatandaşları festivale katılmaya davet etti.

Çukurova Üniversitesi En İyi Performans Gösteren Üniversiteler Arasında…

Çukurova Üniversitesi, 2023-2024 URAP (UniversityRankingbyAcademicPerformance) Türkiye sıralamalarında ve Araştırma Üniversiteleri 2023 Yılı Performans Değerlendirmelerinde yükselişine devam ediyor.

Adana Huzurevi Sakinleri Peygamber Sevgisiyle Buluştu

Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi, Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle sakinlerine yönelik anlamlı bir etkinlik düzenledi. Yaş almış bireylerin manevi dünyalarını zenginleştirirken toplumsal bağlarını güçlendirmek ve kendilerini ruhsal anlamda daha iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlayan programa Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk de katıldı. Etkinlikte, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar ve anlamlı sohbetlerle huzurevi sakinlerine manevi destek sağlandı.

“Deprem Seminerleri” Pojesi Görüşülüp, Ortak Fikir Birliğine Varıldı”

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Adnan Sözen'i makamında ziyaret etti.

Görür Adanalıları Uyardı; "Adana'da biraz dikkatli olmak gerekiyor”

Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin vurduğu şehirler biri olan Adana'daki tehlikeye dikkat çekti. Görür, "Adana'da biraz dikkatli olmak gerekiyor.

12

GÜNDEM