Osnmaniye İl Müdürü Kolabaş, Genç Girişimci Tuba Canöz'e %70 Hibeyle Kurulan Serayı Ziyaret Etti.

İl Müdürü Erdem Kolabaş Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi Genç Girişimci Hibesi Kapsamında Bahçe İlçesi Örencik Köyünde Genç Girişimci Tuba Canöz'e %70 Hibeyle Kurulan Serayı Ziyaret Etti.

Bakanlığın Projesi Bal Kooperatifini Güçlendirecek

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı  tarafından gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP), kırsal dezavantajlı alanları avantajlı alanlara çevirerek bitkisel üretimden hayvancılığa kadar farklı alanlarda üreticileri ve tüzel kişilikleri desteklemeye devam ediyor.

Bakan Yumaklı: "Dünyanın 117 Ülkesine Tohum İhraç Eden Bir Ülkeyiz"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Gaziantep'e gitti. Programı kapsamında önce bir hayvan çiftliğini ziyaret etti.

Yaklaşık 2.9 Milyar Liralık Destekleme Ödemesi Hesaplara Aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 888 milyon 041 bin 394 lira tarımsal destekleme ödemesini çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

IPARD 2 Programı Kapsamında Verilen Hibe Tutarı 21,3 Milyar Liraya Ulaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD II Programı kapsamında hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik 51 projenin daha hibe desteği almaya hak kazandığını açıkladı.

“Türkiye’nin Milli Su Rezervleri Yok Ediliyor”

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan su rezervleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Adana’da Mayer Cinsi Limon Hasadı

Adana'nın tarım potansiyelini gözler önüne seren mayer cinsi limon hasadı, bu yıl Ağustos ayında başlamış durumda ve hız kesmeden devam ediyor. Kent genelinde 230 bin dönüm alanda yapılan üretimden, 641 bin ton rekolte hedefleniyor. Bahçelerden dönüm başına 3-4 ton arasında mayer cinsi limon toplanması, Adana'nın tarım gücünü bir kez daha kanıtlıyor.

Adana'nın bereketli topraklarında limon hasatı başladı

Adana'nın bereketli toprakları, her yıl olduğu gibi bu yıl da limon hasadı için hummalı bir çalışmaya sahne oluyor. Adana'nın çeşitli ilçelerinde başlayan limon hasadı, bölgedeki çiftçiler için önemli bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Küresel İklim değişikliği Cevizde Dökülme ve kalite kaybına neden oluyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, aşırı sıcaklar ve  Küresel İklim Değişikliği nedeniyle ceviz üretiminde kalite kaybı ve dökülmeler yaşandığını söyledi.

Çukobirlik Pamuk Taban Fiyatını açıkladı

Çukobirlik'in açıkladığı kütlü pamuk alım fiyatı üreticilerin tepkisine yol açtı. Pamuk üreticileri artan maliyetlere dikkat çekerek çiftçinin zarar edeceğini savundu. Çukurova Pamuk, Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarımsal Satış Kooperatifleri Birliği , 40 randıman kütlü pamuk alım fiyatını 24 TL/kg olarak belirledi. Pamuk üreticileri ve ziraat oda başkanları artan maliyetler karşısında fiyatın beklentilerin çok altında kaldığını ve çiftçinin zarar edeceği bir fiyat olduğunu savundu. Üreticiler, Çukobirlik’in açıkladığı 24 TL’lik fiyatın maliyetlerini karşılamadığını belirterek, fiyatların bir an önce revize edilmesini talep etti.

Temmuz 2024, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi

Tarım-GFE'de (2020=100), 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %3,42 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %20,65 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %41,60 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %43,76 artış gerçekleşti.

Çukurovalı çiftçilerin sıcak hava krizi

Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar, Çukurovalı çiftçilerin ürünlerini ciddi şekilde etkiledi. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, aşırı sıcakların birçok tarım ürününü yaktığını ve rekolte kayıplarına sebep olduğunu belirtti. Bu durum, çiftçilerin mali açıdan zor bir döneme girmesine yol açtı ve acil önlemler alınması gerektiğini ortaya koydu.

TARIM VE ORMAN BAKANI YUMAKLI: “İL SU KURULLARINDA İLLERİMİZİN SU YÖNETİMİ VE ALTYAPI SORUNLARINA DAİR KAPSAMLI DEĞERLENDİRMELER YAPILARAK ETKİLİ ÇÖZÜMLER VE STRATEJİLER BELİRLENDİ"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 81 ilde oluşturulan İl Su Kurullarının ilk toplantılarının yapıldığını belirterek, “İl Su Kurullarında kentlerimizin su yönetimi ve altyapı sorunlarına dair kapsamlı değerlendirmeler yapılarak etkili çözümler ve stratejiler belirlendi" ifadelerini kullandı.

Pozantı’da çilek üretim alanı 5 dekardan 900 dekara ulaştı

Pozantı’da 'Çilek Tutan Kınalı Eller' projesi ile , çilek üretimini 11 yıl içinde 5 dekardan 900 dekara ulaşarak bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

Bakan Yumaklı: "Gençlerin Ve Kadınların Tarımsal Üretimin İçinde Olması En Önemli Gündem Maddemiz"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Brezilya'nın​ Mato Grosso eyaletinin başkenti Cuiaba'da düzenlenen G20 Tarım Bakanları zirvesinin ikinci gününde düzenlenen Bakanlar Toplantısı İkinci Oturumunda konuştu. Bakan Yumaklı burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kırsal kalkınma hamleleri ile tarımda gençlere ve kadınlara yönelik uygulanan pozitif ayrımcılıktan bahsetti.

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık %32,10 arttı, aylık %1,56 azaldı

Tarım-ÜFE'de (2020=100), 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,56 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %17,92 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %32,10 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %55,84 artış gerçekleşti.

TÜİK Temmuz 2024 Kümes Hayvancılığı Üretim miktarını açıkladı

Tavuk eti üretimi 205 bin 656 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,71 milyar adet olarak gerçekleşti

TÜİK Temmuz 2024 Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, verilerini açıkladı

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %12,3 arttı, Ocak-Temmuz döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,7 arttı.

Tarım ve Orman Bakanlığı^nda 500 işçi noter kurasıyla yeni işlerine kavuştu

Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatında istihdam edilecek bin 500 işçi noter kurasıyla yeni işlerine kavuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 500 işçi noter kurasıyla yeni işlerine kavuştu

Adana’da AVM’lerde Gıda Denetimi Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünün talimatları çerçevesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda kontrol görevlileri tarafından AVM'lerde gıda denetimi yapıldı.

Osmaniye Yer Fıstığının Hasat Programı Yapıldı

Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye Kasabasında Coğrafi İşaretli ve AB Tescilli Osmaniye yer fıstığı hasat programı gerçekleştirildi.

TARIM