“Bağımlı Olma Gönüllü Ol”

Sayıları 120 bini aşan Yeşilay gönüllüleri arasında 18-29 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri özel bir yer tutuyor. Zamanını, bilgi ve enerjisini başkalarının yararına kullanan üniversiteli Genç Yeşilay gönüllüleri, tecrübe edinirken farklı insanlarla tanışarak yeni bir sosyalleşme alanı da kazanmış oluyor.

Psikolojik Manipülasyona Dikkat!

Aile Danışmanı Ebru Özer Özkul, psikolojik manipülasyonun gerek aile içinde ve bireysel ilişkilerde gerekse sosyal medyada çok yaygın olduğunu belirterek kimi zaman aldatıcı ve taciz edici olabildiğini söyledi. Özkul, manipülasyon çeşitleri ve manipülasyonun nasıl kullanıldığına dair önemli bilgiler verdi.

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, ziyaretlerini sürdürüyor

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, her hafta düzenli olarak şehrin farklı ilçelerinde hizmet veren aile sağlığı merkezlerini ziyaret ediyor.

Ağrılardan Kurtulmanın Yeni Yolu: Nöral Terapi İle Tanışın

Nöralterapi, vücudun sinir sistemi üzerinden sağlığı desteklemeyi amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Bu terapi, genellikle vücudun belirli bölgelerine lokal anestezik maddeler (genellikle prokain) enjekte edilerek uygulanır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde Uzm. Dr. Seval Akdemir Balta nöralterapide bilmeniz gereken önemli yerleri sizin için detaylandırdı.

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar; “Hizmetlerimiz Dağları Aştı!”

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, Pozantı ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Yüreğir Belediyesi’nden Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti

Yüreğirliler, belediyenin verdiği diyetisyen hizmeti sayesinde kilo kontrolü yaptırarak, doğru beslenme yöntemlerini öğreniyor.

Prostat kanserinde erken teşhis hayati önem taşıyor

Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Süleyman Barış Kartal, prostat kanserinin yüzde 70'inin 65 yaş üzeri erkeklerde görüldüğünü belirterek, erken tanın önemine vurgu yaptı.

Hastane Ölümlerinin 1. Nedeni Olan Sepsis, Aynı Zamanda Her 5ölümden Birinin De Sorumlusu!

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku: "Sepsis, basit bir enfeksiyon değil; organ yetmezliklerine yol açan karmaşık bir sendromdur"

15 Eylül Prostat Kanseri Farkındalık Günü

Prostat kanseri, erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık rastlanan ikinci kanser türü. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada her yıl yaklaşık 1 buçuk milyon erkeğe prostat kanseri tanısı konuyor.

Kolon kanseri 20’li yaşlarda görülmeye başladı

Ülkemizde görülen en sık kanserler arasında yer alan kolon kanserinin tehlikesi her geçen gün artarken İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hilmi Erdem Sümbül, “20’li yaşlarda dahi kolon kanserini görmeye başladık. Çok sinsi bir hastalık” dedi.

“Bir Gün Biz De Yaşlanacağız”

Yaşlılarla Dayanışma Derneği; Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ücretlerine yapılan zammı eleştirdi.

SAĞLIK