Anadolu’nun Köklü Mutfak Mirası, Adana Kültür Yolu Festivali’nde Yeniden Canlandı

Anadolu’nun Köklü Mutfak Mirası, Adana Kültür Yolu Festivali’nde Yeniden Canlandı

Anadolu’nun Köklü Mutfak Mirası, Adana Kültür Yolu Festivali’nde Yeniden Canlandı

Adana, sadece kebabıyla değil; zengin yöresel mutfağıyla da damakları fethetti

Gastronomi Şöleni Adana’da Başladı

Kebapla Sınırlı Değil: Adana Mutfağının Zenginliği Tanıtıldı

Festival, Esnafa da Turizme de Can Suyu Oldu

İşletmecilerden Mesaj: Adana Dünyaya Açılıyor

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı Adana, yalnızca sanat etkinlikleriyle değil, gastronomik zenginliğiyle de ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sundu. Festival süresince kente özgü yemeklerin yeniden hayat bulduğu etkinlikler, yerli ve yabancı konuklardan büyük ilgi gördü.

“LEZZET NOKTALARI”NDA GELENEKSEL TATLARLA BULUŞMA

Festival kapsamında Adana’ya özgü mutfak kültürünü yaşatmak amacıyla belirlenen restoranlar, “Lezzet Noktası” konseptiyle ziyaretçileri ağırladı. Türk Mutfak Sanatları Uzmanı Şef Ramazan Bingöl önderliğinde; İdil Açıkalın, Osman Demirci, Bedri Usta gibi şefler, Adana’nın unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini yeniden gün yüzüne çıkardı.

 

Girişlerine özel “Lezzet Noktası” logoları yerleştirilen 16 restoran; coğrafi işaretli ürünlerden geleneksel kebaplara, yöresel salatalardan tatlılara kadar geniş bir menü yelpazesiyle damaklara hitap etti. Festival sayesinde sadece Adanalılar değil, Antalya, Niğde, Şanlıurfa, Kayseri, Gaziantep gibi pek çok ilden gelen gastronomi tutkunları da bu eşsiz tatlarla buluştu.

LEZZET NOKTALARINA YOĞUN İLGI: "ADANA'DA OCAK KÜLTÜRÜNDEN ÇOK DAHA FAZLASI VAR"

Kifidis Büyüksaat Kebap Restoranı sahibi Mert Bigay, doluluk oranlarının geçen seneye göre arttığını belirterek, “Her yıl daha fazla ilgi oluyor. Bu da hem Adana’mıza hem esnaflarımıza ciddi katkı sağlıyor” dedi.

Ciğerci Mehmet Usta’nın sahibi Mehmet Gemicioğlu ise, festivalin çok yönlü önemine vurgu yaptı: “Festival; kültürü, edebiyatı, sanatı ve gastronomiyi bir bütün olarak halkla buluşturuyor. Adana, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresidir.”

 

Kebapçı Mesut’un sahibi Hakim Yenigün, menülerine ekledikleri keçi ciğeri ve tahin salata gibi özgün tatlara değinerek, “Adana sadece ızgaralardan ibaret değil. Ocak kültürü dışında da çok zengin bir mutfağımız var” dedi.

Müze Kebap sahibi Kubat Alağaş ise festival boyunca yaşanan yoğunluğu şu sözlerle ifade etti: “Doluluk oranımız geçen seneye göre %10’dan fazla arttı. Eski usul et tava ve ezme salatamızı menümüze yeniden ekledik.”

 

 FESTIVALDEKI LEZZET NOKTALARI:

Müze Kebap, Kasrı Kervan Kebap, Ciğerci Mehmet, Öz Asmaaltı Kebap, Levent Börek, Kebapçı Mesut, Karaçizmeli Fırın, Hamzaefendi Baklavaları, Şırdancı Kemal, Kifidis Büyüksaat Kebapçısı, Ağba Çiftliği, Onbaşılar Kebap, Katmerci Dayı, Park Menderes, Mest, Balıkçı

 

 

Önceki Haber Adana Kültür Yolu Festivali’nde Çocuklar Da Mutlu!
Sonraki Haber Adana Kültür Yolu Festivali Tüm Coşkusuyla Sona Erdi
Benzer Haberler