Erken Hasat Zeytin Yağına Büyük İlgi Var
Zeytin Yağı Fabrikası Kurucusu Korkmaz: -"25-30 Kadar Köyde Yüzlerce Zeytin Üreticisine Katkı Sağlıyoruz"
"Hibe Destekli Tesislerimizde 2 Bin Tonu Aşkın Zeytin Sıkımı Gerçekleştiriyoruz"
"Üreticıleri Bılinçlendirerek Daha Fazla Ürün Almalarını Sağlıyoruz"
Mersin'in zeytin ağaçlarının yoğun olduğu Erdemli İlçesi Elvanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Elvanlı Zeytinyağı Fabrikası kurucusu Mürüvvet Kokmaz; 15-20 gündür erken hasat zeytinyağı sıkımına başladıklarını ve yoğunluk yaşadıklarını söyledi....
Korkmaz eşi Yunus Korkmaz ile 4 yıl önce AB hibe destekli kurdukları fabrikada son teknoloji çift seberatör ile düşük ısıda, sıfır tortulu 2 bin tonu aşkın zeytinyağı sıkımı gerçekleştirdiklerini kaydetti....
Çevre Mühendisi olduğunu, Mersin Cevre ve Şehircilik Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’nden emekli olduğunu ifade eden Murüvvet Korkmaz şöyle devam etti:
"Zeytin konusuna görevimden dolayı büyük yakınlığım var...Önce kendimize ait 8-10 dönüm arazide zeytin ağaçlarıyla zeytinciliğe başladık.Hibe desteğinin yanı sıra bizlerde büyük yatırım yaparak; 2021 yılında son teknoloji tesislerimiz kurarak, Erdemli ilçesine bağlı 25-30 köyden yüzlerce zeytin üreticisine hizmet vermeye başladık...Zeytin sezonu 3-4 ay sürer. Bu zaman içinde zeytinini toplayan ve en geç 2 gün içinde bize getiren üreticilerin 2 bin tonun üzerinde zeytini temiz suyla yıkıyor sonra da sıkımını gerçekleştiriyoruz..20 gündür erken hasat sıkıma başladık. Üreticiler mutlu ayrılıyor.. Bu nedenle bizi tercih ediyorlar "
-ERKEN HASATTA 7-8 KİLODAN BIR KİLO YAĞ ELDE EDİLİYOR"

Erken hasat zeytinyağının çok tercih edildiğinin altını çizen Korkmaz; "Erken hasat zeytin tam olgunlaşmadan toplanan zeytindir...Farklı meyvesi tadı, kokusu, aroma ve daha az asitli olması nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Normal olgunlaşmış zeytinin 4-5 kilosundan 1 kilo zeytinyağı elde edilirken, erken hasat zeytinin 7-8 kilosundan 1 litre zeytin elde ediliyor."
-"ERKEN HASAT SALATA,MEZE HATTA YEMEKLERDE RAHATÇA KULLANILIR"
Erken hasat zeytinyağının kahvaltı, salata, meze hatta yemeklerde rahatça kullanıldığına dikkat çeken Korkmaz; "Vatandaşlar bilinçlendi ve zeytinyağının önemini kavradılar. Özellikle erken hasat zeytinyağı E vitamini gibi antioksidan nedeniyle vücutta iltihaplanmayıönler..Romatizmal hastalık ve eklem ağrılarını giderir. Sindirim sistemini rahatlatır. Mide asidini dengeler, hatta kanser riskini azaltmaya yardımcı olur"diye konuştu...
Tesisin bulunduğu Elvanlı’da istihdam sağladıklarını, üreticileri bilinçlendirerek daha çok verim almalarını sağladıklarını ifade etti...
Korkmaz, zeytinyağının güneş almayan karanlık yerde teneke veya cam kavanozlarda saklanması ve 2 yıl içinde tüketilmesini de sözlerine ekledi