Gastronomi ve Sürdürülebilirlik ‘Sunar Mutfak’ta Buluştu

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik ‘Sunar Mutfak’ta Buluştu

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik ‘Sunar Mutfak’ta Buluştu

Sunar Mutfak’ta Lezzet ve Sürdürülebilirlik Buluştu

Adana Lezzet Festivali’nde Sunar’dan “Topraktan Masaya” Vizyonu

Ünlü Şefler ve Çiftçiler Sunar Mutfak’ta Aynı Sofrada

Sunar Yatırım, Adana’nın Gastronomi Yolculuğuna Sürdürülebilir Destek Verdi

Gastronomi Festivali’nin Kalbi Sunar Mutfak’ta Attı

 

Adana’da bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, “Sunar Mutfak” sahnesinde gastronomi ile sürdürülebilirliği bir araya getirdi. Festivalin ana destekçilerinden Sunar Yatırım, “topraktan masaya” temalı etkinlikleri, ünlü şeflerle gerçekleştirdiği iş birlikleri ve çevre dostu tarım vizyonuyla büyük ilgi topladı.

BİNLERCE ZİYARETÇİ SUNAR MUTFAK’TA

10-12 Ekim tarihleri arasında Adana Merkez Park’ta gerçekleştirilen festival boyunca Sunar Mutfak sahnesi, binlerce ziyaretçinin uğrak noktası oldu. Etkinlikte, Adana’nın mutfak tarihi, atıksız mutfak ve tarımda biyoplastik kullanımı gibi konular üzerine paneller düzenlendi.

Sunar’ın desteklediği çiftçiler, sürdürülebilir tarım deneyimlerini paylaştı. “Topraktan masaya” temalı lezzet sunumları ise festivale damgasını vurdu.

ÇİFTÇİLERDEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM HİKÂYELERİ

Festivalin ilk gününde “Kuşaktan Kuşağa” konsepti kapsamında, Adana’nın köklü gastronomi markalarının temsilcileri sahne aldı. Ustalar, yöre mutfağının tarihsel serüvenini ve geleneksel tariflerin nasıl korunduğunu anlattı.

İkinci gün, sürdürülebilirlik ve tarım odaklı panellerle dikkat çekti. Akademisyenler, üreticiler ve sektör temsilcileri; coğrafi işaretli ürünler, atıksız mutfak, biyo-plastik kullanımı gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

ÜNLÜ ŞEFLERDEN LEZZET ŞOVLARI

Festivalin en heyecanlı anları ise üçüncü günde yaşandı. Ünlü şefler Rafet İnce ve Özlem Mekik, Sunar ve Hüner markalı un ve yağlarla özel tariflerini hazırlayarak lezzet dolu bir şova imza attı. Şeflerin sahne performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.

ADANA’NIN GASTRONOMİ YOLCULUĞUNA DESTEK

Sunar Yatırım’ın sürdürülebilir gastronomi vizyonu, Adana’nın “UNESCO Gastronomi Şehri” adaylığına da katkı sağladı. “Sunar Mutfak” sahnesi, üç gün boyunca hem lezzet tutkunlarının hem de çevre bilincine sahip üreticilerin buluşma noktası oldu.

 

SUNAR YATIRIM HAKKINDA

Yarım asrı aşkın tecrübesiyle tarım, gıda ve biyoendüstri alanında faaliyet gösteren Sunar Yatırım, mısır nişastası bazlı endüstriyel hammadde, bitkisel sıvı yağ, un, yem ve biyo-bozunur plastik üretimi yapıyor. 1.400’den fazla çalışanı ve geniş paydaş ağıyla 6 kıtada, 100’ün üzerinde ülkeye sürdürülebilir ürünlerini ulaştırıyor.

 

 

Önceki Haber Adana'da Gastronomi Zirvesi: Ünlü Şefler ve ATÜ’lü Öğrenciler Mutfakta Buluştu
Sonraki Haber Yumurtalık Belediyesi, Adana 9. Lezzet Festivali’nde büyük ilgi gördü
Benzer Haberler
Rastgele Oku