Osmaniye Yer Fıstığının Hasat Programı Yapıldı

Osmaniye Yer Fıstığının Hasat Programı Yapıldı

Osmaniye Yer Fıstığının Hasat Programı Yapıldı

 

Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye Kasabasında Coğrafi İşaretli ve AB Tescilli Osmaniye yer fıstığı hasat programı gerçekleştirildi. 

Hasat programına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müdürü Erdem Kolabaş, Ziraat Odası Başkan Vekili Murtaza Özer, Şube müdürleri Mehmet Poyrazoğlu, Hayri Uyduran ve çiftçiler katıldı.

Fıstık hasadı gerçekleştiren Vali Yılmaz, Osmaniye yer fıstığı hakkında açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Osmaniye yer fıstığının coğrafi işaretli bir ürün olmasının yanı sıra, Avrupa Birliği'nden de tescil alarak uluslararası arenada adını duyurduğunu belirtti. Türkiye'de üretilen yer fıstığının %90'ının Osmaniye'de işlenip pazarlanmaya hazır hale getirildiğini vurgulayan Vali Yılmaz, bu yıl 100.000 dekar alanda gerçekleştirilen üretimin 47 bin ton rekolte ile tamamlanmasının beklendiğini ifade etti. Ayrıca, Osmaniye'nin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan yer fıstığının 350 işletme ve 3500 aile tarafından üretilip işlendiğini, bu üretimin Osmaniye ekonomisine büyük katkı sağladığını dile getirdi. Programın sonunda Vali Yılmaz, tüm üreticilere bereketli ve hayırlı bir hasat sezonu diledi.

Sonraki Haber Adana’da AVM’lerde Gıda Denetimi Yapıldı
Benzer Haberler