Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan ATO'ya ziyaret

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan ATO'ya ziyaret

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan ATO'ya ziyaret

Başkan Bayram, Bakan Bolat'a iş dünyasının sorunlarını aktardı

Bakan Bolat, "Sorunların çözümü için diyalog halindeyiz"

 

ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a iş dünyasının sorunlarını anlattı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adana programları kapsamında Adana Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, ATO'nun ev sahipliğinde iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. 

 

ATO HİZMET BİNASI HAYIRLI OLSUN 

Bakan Bolat, ev sahipliği için ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ve yönetimine teşekkür ederek, “Gerçekten burada iftihar ettim. Adana Ticaret Odamızın bu güzel tesisi hayırlı, uğurlu olsun. İş hayatında 41 yıl geçirmiş ve reel sektörde görev yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Türkiye’mizin nereden nereye geldiğinin bence en güzel örneklerinden biri de bu güzel hizmet binasıdır. 

Adana'ya 3 bakan yardımcımız ve 12 genel müdürümüzle birlikte geldik. Yücel Bayram Başkanımızın dile getirdiği sorunları da inceleyeceğiz. Yapabileceklerimizin 

de hepsini yapacağız. Biz Ticaret Bakanlığı olarak, ticarette, sanayide ve tarımda çok önemli gücü olan Adana ilimizle de diyalog halindeyiz. Yücel Bayram Başkanımızın ifade ettiği gibi biz birçok platformda görüşüyoruz. Karşılıklı toplantılar yapıyoruz. Üyelerin ilettikleri sorunları çözme gayreti içindeyiz" dedi. 

 

YAŞANAN SORUNLARI ANLATTI 

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile ekibine ATO’ya yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür ederek hediye takdim etti. 

ATO Meclis Salonu’nda düzenlenen ve Oda başkanlarının yanı sıra çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan ATO Başkanı Yücel Bayram, ticaretin merkezi olan Adana Ticaret Odası’nın 38 bin üyesi, 121 meclis üyesi bulunduğunu ve 46 sektörle temsil edildiğini söyledi. 

Başkan Yücel Bayram, iş dünyasında yaşanan sorunlarla ilgili şunları söyledi: 

"Kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin etkinleştirilmesine yönelik bugüne kadar çok sayıda uygulamanın devreye alındığına şahitlik ediyor, bu kapsamda atılan adımları destekliyoruz. 

Finansmana erişimde işletmelerin önünde duran ve giderek büyüyen bir sıkıntı var. Bu sıkıntı ticaretin çarklarının dönmesine engel olmaktadır. Ticari hayatın yavaşlamaması için işletmelere pozitif ayrımcılık yapılabilir ve ticari kredi kartlarına sınırlamalar kaldırılarak piyasaya bir rahatlama getirilebilir. Değişik sektörlerde mal ve hizmet sunan esnaf ve işletmelerin ödeme yapmasına ve ürün alımına imkan sağlayan ticari kredi kartlarının kullanımına yönelik sorunlar tüccarın nefes almasına imkan tanıyacaktır. Ticari kredi kartlarında limitlerin düzenlenmesine, reel faizlerin altında bir faiz oranı ile işlem yapılmasına imkan sunulmasına ve 6-9 taksit gibi ödeme imkanlarıyla tekrar güncellenip hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Tüccar, ticari kredi kartlarının kullanımının zorlaşması nedeniyle eski ödeme şekline, çek-senetle alışveriş yönetime dönmek zorunda kalıyor. Hem ticari güven, hem de kayıt dışı ticaretin önüne geçilmesi açısından ticari kredi kartları önem arz etmektedir. 

Ayrıca çek karnelerinden alınan 9,270 TL masraf tüccara yük olarak yansımaktadır. Bu masrafın da ortadan kalkmasını sağlayacak olan ticari kredi kartlarının kullanımının kolaylaştırılması iş dünyası olarak sizlerden beklentimizdir.

 

KONUT KREDİLERİ 

Bölgemizde yaşanan ve 11 ilimizi derinden etkileyen 6 Şubat Depremi sonrasında birçok vatandaşımız evsiz kalmıştır. 

Finansmana erişiminin zorlaşması konut edinmeyi daha da zorlaştırmaktadır. 

Bu nedenle, deprem bölgesi öncelikli olmak üzere BDDK’nın belirlediği evin değeri üzerinden kullandırılacak konut kredi oranlarındaki kısıtlamaların kaldırılması, gerekirse evin ekspertiz bedelinin minimum %70 oranına kadar yükseltilmesi, konut kredi faiz oranlarının %1,49 ile %1,89 oranlarına çekilmesini talep ediyoruz. 

Bu sayede hem depremzedelerimiz konuta erişebilecek hem de inşaat sektörünü tekrar canlandırabiliriz. 

 

GÜMRÜKLERDE İŞLER YAVAŞ İLERLİYOR 

Gümrüklerde işler yavaş ilerliyor ve tüccar, işlerin yavaş ilerlemesinden dolayı zaman ve maddi kayıp yaşıyor. Ayrıca, gümrük müdürlüğünün E-5 Karayolu üzerine taşınmasını istiyoruz. 

Irak, Türkiye'nin en çok ticaret yaptığı ülke, ancak ulaşım sıkıntısı yaşanmaktadır. Uluslararası Havalimanı'ndan Irak'a direk uçak seferlerinin başlamasını istiyoruz."

Önceki Haber Her Okulumuzda Kapıda Bir Güvenlik Görevlisi Olmalı.
Sonraki Haber Adana Huzurevinde Dünya Yaşlılar Günü Coşkuyla Kutlandı
Benzer Haberler