Başkan Kozay Muhtarlarla Buluştu

Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Çukurova Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen muhtarlar buluşmasında Çukurova Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Onat ve İlçe Jandarma Komutanı Salih Ünal ve Çukurova’nın 27 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Seyhan Belediye Başkanı Tekin: İnsanın Karnını Doyurabilmesi En Temel Hakkıdır

Seyhan Belediyesi, Adana’nın ilk Kent Lokantası’nı Bey Mahallesi’nde açtı. Şehit Fatih Yeniay Mutfağı adı verilen kent lokantasının açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “Yoksulluk kader değildir. İnsanın karnını doyurabilmesi, sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi en temel insan hakkıdır. Bizler halkın parasını halka harcayarak bu yoksulluk karşısında az da olsa halkımıza nefes aldırmaya çalışıyoruz” dedi.

Adana Sanat Evi'nde Dil Devrimi Kutlaması

-Dil Devrimi’nin 92. Yıldönümü Adana Sanatevi’nde düzenlenen bir söyleşi ile kutlandı.Emekli Öğretim Görevlisi ve Halk Bilimi Uzmanı Ayşe Başçetinçelik, Baştançelik, “Dilimiz onurumuzdur dedi.

Mehmet Uluğtürkan; “Atatürk;Cumhuriyet’e Ankara'yı, ekonomiye Adana'yı başkent olarak layık gördü”

Kurtuluş Savaşı romanları yazarı gazeteci Mehmet Uluğtürkan, Cumhuriyetin ilk yıllarında uygulanan ‘Atatürk Ekonomi Modeli’nde pilot şehrin Adana olarak belirlendiğini söyledi.

Siyaset Ve Ekonominin Başarısı İnşaat Sektöründen Geçer

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Tamer Gülcan, yönetmeliklerin sektörün önünde engel değil yapıcı bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

Adana’da  TEKNOFEST Heyecanı, Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor

Adana'da 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Pozantı’da Yolcu Otobüsü Yandı

Adana'nın Pozantı ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan otobüs kullanılamaz hale geldi. İstanbul'dan Hatay'a giden 31 AOG 094 plakalı yolcu otobüsü, Adana-Pozantı Otoyolu Akçatekir Mahallesi civarında motor bölümünden henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Yangın hızla yayıldı ve otobüsün tamamını sardı.

Çukurova Üniversitesi Yumurtalık’ta tatil köyü kuruyor

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Yumurtalık’ta 30 bungalov, tatil amaçlı çadırkent ve karavan alanını da içinde barındıran bir tatil köyü kurmayı planladıklarını söyledi. Bu konuda gerekli hazırlıkları sürdürdüklerini anlatan Prof. Dr. Beriş, “Böylece Adanalılar çok uygun fiyata tatil yapacakları bir alana kavuşacaklar” dedi.

Erdoğan, Ceyhan Mütahitler Birliği'ne adaylığını açıkladı

Ceyhan'ın inşaat sektöründeki önemli isimlerinden Müteahhit Yusuf Erdoğan, basın açıklamasıyla Mütahitler Birliği Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

-Ceyhan Belediyesi Personeline ‘Madde Bağımlılığı Farkındalık Semineri’ Düzenlendi

Ceyhan Belediyesi personeline, Ceyhan Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği tarafından “Madde Bağımlılığı Farkındalık Semineri” düzenlendi. Seminerde, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda farkındalığın artırılması ve uyuşturucu ile mücadelenin önemi vurgulandı.

Ceyhan Belediyesi'nden Yol ve Kaldırım Onarım Seferberliği

Ceyhan Belediyesi, ilçe genelindeki bozuk yollar ve kaldırımları hızla onararak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Acil Müdahale Ekibi’nin son çalışmaları kapsamında Ulus ve Mithatpaşa Mahalleleri'ndeki bozuk yollar ve kaldırımlar onarıldı.

-Ceyhan Belediyesi Acil Müdahale Ekibi Sahada!

Ceyhan Belediyesi, ilçe genelindeki bozuk yollar ve kaldırımları hızla onararak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Acil Müdahale Ekibi’nin son çalışmaları kapsamında Ulus ve Mithatpaşa Mahalleleri'ndeki bozuk yollar ve kaldırımlar onarıldı.

Yüreğir Belediyesi’nden Ücretsiz Diyetisyen Hizmeti

Yüreğir Belediyesi, vatandaşların beslenme problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla ücretsiz diyetisyen hizmeti veriyor.

Yumurtalık Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz çorba

ADANA - Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, ilçede sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmaya devam ediyor. Çay ve simit ikilisini sadece 5 lira karşılığında deniz manzarası eşliğinde vatandaşlara sunan Erdinç Altıok, şimdi de tüm öğrenciler için ücretsiz çorba seferberliği başlattı. Vatandaşlar ise 15 lira karşılığında çorba içebiliyor.

Yumurtalık Serbest Bölgesinde işçi servisi ile Tır Çarpıştı; 4 ölü 6 yaralı

Yumurtalık Serbest Bölgesinde işçi servisi ile Tamperli Kamyon çarpıştı. İlk Belirlemelere göre 4kişi hayatını kaybetti , 3’ü ağır 6 kişi yaralandı.

-Adana’nın her yağmurda Venedik’e dönme nedeni ortaya çıktı

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, CHP’li Zeydan Karalar yönetimindeki Adana Büyükşehir Belediyesi’nin başarısızlıklarını somut verilerle ortaya koymaya, kamuoyuna gerçekleri açıklamaya devam ediyor.

Yüreğir Belediyesi’nden ‘Narin Koruluğu’

Yüreğir Belediyesi, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın adının yaşatılması için Atakent Mahallesi’nde 300 fidanlık hatıra korusu oluşturdu.

Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) arasında “Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi” iş birliği protokolü imzalandı. Proje, gençleri ve kadınları turizm alanında istihdama kazandırmayı amaçlıyor.

Narin Güran Ceyhan’da Mevlid-i Şerif okutularak anıldı

Ceyhan'da bir vatandaş Diyarbakır Bağlar ilçesinde hunharca katledilen Narin Güran için yemekli Mevlid-i Şerif okuttu.

Başkan Kadir Aydar: Ceyhan'da Yol Sorunu Bırakmayacağız

Ceyhan Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü yol yapım ve yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak merkez mahallelerden Güzelevler Mahallesi ve kırsal mahallelerden Küçük Burhaniye Mahallesi'nde gerçekleştirilen asfalt ve sathi kaplama yol çalışmaları tamamlandı.

Hukukçu Başkanın hukuk dışı adımına yürütmeyi durdurma kararı

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Seyhan İlçe Başkanı Hakan Yıldırım “Yargı, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’in meclisi baypas etme teşebbüsüne, hukuk dışı tasarruflarına geçit vermemiştir. MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak Seyhan’da hukuksuz adımları takibe devam edeceğiz.” dedi.

Adana Haberleri