Sanatın Her Tonu Adana Kültür Yolu Festivali’nde

Sanatın Her Tonu Adana Kültür Yolu Festivali’nde

Sanatın Her Tonu Adana Kültür Yolu Festivali’nde

Adana’da Kültür ve Sanat Dolu Günler Devam Ediyor

Kültür Yolu Festivali’nde Tiyatro, Müzik ve Atölyelerle Renkli Anlar

Festivalin Kalbi Adana’da Atıyor: Dördüncü Günde Sanat Şöleni

Adana’da Sanat Sokakta, Kültür Her Yerde

Alişan Konseri Adana’yı Coşturdu, Ferdi Tayfur Unutulmadı

Çocuklar Eğlendi, Yetişkinler Sanata Doydu: Festivalde Dolu Dolu Bir Gün

Tiyatrodan Ebruya, Atölyelerden Konserlere: Adana'da Sanat Yaşıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin ilk durağı olan Adana; festivalin dördüncü günündede tiyatrodan atölyelere, konserlerden sergilere kadar birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Adana Kültür Yolu Festivali’nde7’den 70’e her yaşa uygun etkinlikler yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Festival kapsamında Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen oyun ve performansları ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü müzik toplulukları da Adanalılar ile buluştu.

Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulan, modern bir kadın ile modern dünyanın yarattığı “mükemmel erkek” arasındaki ilişkinin doğurduğu çelişkileri konu alan “Mükemmel Partner” oyunu Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Heiner Müller’in 1982 tarihli tiyatro oyunu “Medea Material” ilk kez Türkçe olarak, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ortak yapımıyla 01 Burda PGM’de sanatseverlerle buluştu. 

Oyuncu Hüseyin Avni Danyal’ın başrolünde yer aldığı “Ziyaretçi” Adana Devlet TiyatrosuDT Sahnesi’nde izleyicilerin karşısına çıktı. 

Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu“Bir Şarkıdır Çukurova” konseri ile Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde dinleyicilere müzik dolu bir akşam yaşattı. 

“Mehmet Cemil ile Edebiyat Sohbetleri” etkinliğinde Mehmet Cemil, Anadolu’nun edebi mirasını ele aldığı bir söyleşi ileedebiyat tutkunlarını bir araya getirdi.

ATÖLYELER İLE İNTERAKTİF BİR FESTİVAL DENEYİMİ

Adana Müze Kompleksi Müzeler Meydanı’nda gerçekleşen Nehir Özerpalet ile “Açık Alevde Cam Şekillendirme Figürler ve Cam Boncuk Yapımı” atölyesinde katılımcılar, camın ateşle dansına tanıklık ettiler. 

Adana İl Halk Kütüphanesi’nde yer alan “Yazar Odası” interaktif etkinliğinde edebiyat ilgilileri; Orhan Kemal, Yaşar Kemal ve Muzaffer İzgü gibi edebiyat tarihinde iz bırakan isimlerin izini sürdü. 

 

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Anahtarlık Yapımı Atölyesi”nde ise katılımcılarel emeğiyle üretmenin keyfini yaşadı.

Belgesel Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin “Anadolu Belgeseli Atölyeleri” Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Stüdyo Binası’nda ilgilileriyle buluştu. 

Ayşegül KavasAtölyesi’ndegerçekleşen “Ebru Atölyesi”nde renklerin suyla buluşmasına “ney”in dingin ezgileri eşlik etti. 

“Yaşayan Miras Çalıştayı” Adana Müze Kompleksi Konferans Salonu’nda, kültürel mirasın izlerini bugüne taşıdı. 

ÇOCUKLAR FESTİVALDE EĞLENİRKEN ÖĞRENİYOR

Merkez Park'ta kurulan, içinde birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü" minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalin dördüncü gününde çocuklar; “Pandomim Gösterisi” “Meddah Gösterisi” ve lisanslı çocuk tiyatrosu “Maysa ve Bulut” ile eğlenceli anlar yaşadı.

İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konulan, 3-6 yaş çocuklara özel interaktif anlatım biçimiyle, küçük bir sığırcık kuşunun uçmayı öğrenirken yaşadığı maceraları konu edinen “Umudunu Yitirmeyen Sığırcık” Adana Müze Kompleksi DT Tiyatro Sahnesi’nde minik sanatseverleri ağırladı.

SANAT SOKAKTAYAŞIYOR

Festival kapsamında 01 Burda AVM ve M1 Adana AVM’de yerleştirilen piyanolarda genç yetenekler “Sen de Çal” projesi kapsamında büyülü ezgileriyle, Çukurova Üniversitesi Turkuaz Cafe ve Millet Bahçesi’nde kurulan Sokak Sahnesi’nde ise genç müzisyenler performanslarıyla seyirciyle buluşmaya devam etti.

ADANA ALİŞAN İLE COŞTU

Adanalılar, festivalin dördüncü gününde Merkez Park’ta sahne alan ünlü şarkıcı Alişan ile coşku dolu anlar yaşadı. Alişan; “Hele Bi”, “Dön Hadi”, “Var ya”, “İkimize Birden” gibi sevilen şarkılarının yanı sıra oyun havalarına da yer verdiği repertuvarı ile on binlerce hayranına unutulmaz anlar yaşattı. Ünlü şarkıcı, “tanışma şerefine nail olduğum” dediği merhum sanatçı Ferdi Tayfur’u da sahnede anarak, Tayfur’un birkaç şarkısını seslendirdi. 

Önceki Haber Adana Kültür Yolu Festivali Tüm Hızıyla Devam Ediyor
Sonraki Haber Sanat Şehirden Taşiyor Adana Kültür Yolu Festivalicoşkusu Devam Ediyor
Benzer Haberler